ALBLASSERDAM – De jeugd van de Ontmoetingskerk en de Havenkerk in Alblasserdam heeft zaterdagavond 7 april met onder meer een optocht door het Damdorp de opstanding van Jezus uit de dood herdacht. Ook tientallen volwassenen liepen mee in de stoet.  De paaswake begon met een versperdienst in de Ontmoetingskerk, die geleid werd door dominee Hans van Walsum. Tijdens de dienst werd een fakkel ontstoken aan de paaskaars.

Aan het einde van de dienst namen de kerkgangers de fakkel als teken van het paaslicht mee in de optocht naar de Havenkerk. Bij deze kerk aan de Ieplaan aangekomen, werd met de fakkel het paasvuur ontstoken. In de Havenkerk kon aan bijzondere activiteiten worden deelgenomen, zoals: het maken van een kruis, een fotoworkshop met paasfoto’s, een GPS-zoektocht naar Pasen en schilderen onder begeleiding.