ALBLASSERDAM – Kinderen uit de groepen 1 en 2 van het basisonderwijs in Alblasserdam kunnen komende maanden weer naar hartelust kennismaken met maar liefst negen verschillende sporten, dankzij Kaboutersport. De lessen zullen vanaf woensdagmiddag 18 april wekelijks plaatsvinden in Sportcentrum Blokweer in Alblasserdam.

Tijdens de afgelopen jaren was er al een meerdere malen een mogelijkheid deel te nemen aan Kaboutersport, dat in het kader van de Buurt-Onderwijs-Sportimpuls (BOS) door de gemeente Alblasserdam word geïnitieerd. Dit blijkt elke keer een enorm succes te zijn. Om aan het enthousiasme van deze kinderen en hun ouders tegemoet te komen heeft de gemeente Alblasserdam besloten om dit voorjaar wederom het project Kaboutersport te organiseren.

Stichting Hattrick
Voor de coördinatie en uitvoering van het project Kaboutersport heeft gemeente Alblasserdam samenwerking gezocht
met Stichting Hattrick. Hattrick was ook in de voorgaande jaren al verantwoordelijk voor de uitvoering van de lessen. Deze stichting verzorgt in verschillende Drechtstedengemeenten diverse sportstimuleringsactiviteiten en staat garant voor deskundige en vakbekwame sportlessen. Ook de administratieve handelingen worden wederom verzorgd door Stichting Hattrick.

De sporten
De sportlessen vinden plaats op de woensdagmiddag tussen 13.00 uur en 15.00 uur. De organisatie heeft ervoor gekozen om zoveel mogelijk sporten aan te bieden waarvan ook verenigingen actief zijn in Alblasserdam. Hierdoor kunnen de kinderen na alle lessen zelf een keuze maken welke sport hen het leukste lijkt om in verenigingsverband te beoefenen. De organisatie heeft waar mogelijk samenwerking gezocht met bonden en verenigingen.

Inschrijven
De snelste manier van inschrijven is via: www.stichtinghattrick.nl. Ga via het tabblad “Gemeente” naar “Kaboutersport”. Klik vervolgens in het uitklapvenster op “Aanmelden Alblasserdam”. Heeft u niet de beschikking over internet dan kunt u het onderstaande telefoonnummer gebruiken voor aanmelding. In beide gevallen kunt u zich aanmelden tot uiterlijk maandag 2 april 2012.

Na aanmelding worden de kinderen in een groep ingedeeld, waarna de ouders een uitnodiging voor de eerste les per email of per post ontvangen. Voor 10 lessen Kaboutersport betaalt u € 20,-. Dit bedrag dient u bij aanvang contant te betalen. Voor dit bedrag zijn de kinderen ook verzekerd.

Voor meer informatie over de lessen Kaboutersport kunt u contact opnemen met Stichting Hattrick, Patricia van der Vliet 078-6450039.