ALBLASSERDAM – Herman van Leeuwen (73) en Adri Verhagen (75) gaven elkaar exact vijftig jaar geleden het jawoord. Donderdag 15 maart stond het echtpaar uit Alblasserdam, samen met burgemeester Bert Blase stil bij het jubileum. Het ‘feestje’ werd gevierd op de hoogste verdieping van het appartementencomplex aan het Raadhuisplein. Van daar heeft de familie een prachtig uitzicht op de brug, de rivier en de haven. Zij wonen daar inmiddels negen jaar met veel plezier.

Herman ontmoette Adri in 1959 tijdens een busreis naar Groningen. “Ik dacht: dat lijkt me wel een redelijk betrouwbaar persoon,” vertelt Herman. “En ik dacht: ach, wel aardig,” lacht Adri. Toch sloeg de vonk snel over en kregen de twee verkering. Drie jaar later traden zij met elkaar in het huwelijk.

Zeecontainers
Herman, die in Rotterdam opgroeide, heeft zich jarenlang bezig gehouden met het ontwerpen en bouwen van zeecontainers. Daarnaast is hij directeur geweest van ETC International. Momenteel houdt de Alblasserdammer zich bezig met een eigen adviesbureau. Adri heeft zich vooral ingezet voor de opvoeding van de kinderen, omdat haar man met regelmaat op zakenreis was in het buitenland.

Duitsland
Het echtpaar heeft twee zoons, één dochter en acht kleinkinderen. Men hen willen de twee hun jubileum rond Pasen in een groot vakantiehuis in Duitsland vieren.