ALBLASSERDAM – Wethouder Peter Verheij heeft maandagochtend 12 maart met een lasergun een automobiliste betrapt op het te hard rijden over de Edisonweg in Alblasserdam. Op de rijbaan geldt namelijk een toegestane maximumsnelheid van vijftig kilometer per uur. De vrouw, die in de veronderstelling was, dat de weg een 60-kilometer weg was, reed zeventien kilometer per uur te hard. Na enkele vermanende woorden van een politieagent, mocht de dame haar weg vervolgen. Met de laseractie van de verkeerswethouder gaan twee weken van intensieve politiecontroles in het Damdorp in.

De Edisonweg in Alblasserdam staat in de top twintig van ongevalswegen in Zuid-Holland-Zuid. De politie wil met intensieve controles weggebruikers bewust maken van de risico’s en hoopt met deze aanpak de verkeersveiligheid te vergroten en het aantal verkeersongevallen terug te dringen. Er wordt tot en met 26 maart gecontroleerd op alle verkeersgedrag. Dus niet alleen op het overtreden van de snelheidslimiet, maar er wordt ook gekeken naar weggebruikers die geen voorrang geven, onvoldoende afstand houden en de (brom) fietsers krijgen aandacht, omdat het op de drie kruispunten Helling, Ohmweg en Kelvinring nog al eens misgaat.

Bord
Na de lasercontrole, heeft wethouder Verheij langs de route een speciaal driehoeksbord onthuld, om weggebruikers op de actie te attenderen.

Zomervakantie
De intensieve actie duurt zoals gezegd, twee weken, maar tot de zomer vakantie blijft de weg extra aandacht krijgen. Maandag 12 maart blijft de actie vooral bij het geven van waarschuwingen. “Mensen krijgen nog één keer de kans, tenzij ze heel ernstig de fout in gaan, dan worden ze direct bekeurd,” aldus één van de agenten. Foto’s en tekst: Peter Stam.