OUD-ALBLAS – Twee vrachtwagens en een personenauto zijn woensdagmiddag 7 maart op het kruispunt bij de N214, de N3 en de A15 bij Oud-Alblas met elkaar in botsing gekomen. Het zag er naar uit dat de situatie ernstig was en dat er iemand bekneld zou zitten. Daarom werden brandweervoertuigen, ambulances en politiewagens op het ongeval afgestuurd. Uiteindelijk bleek het mee te vallen en werd geconcludeerd dat het tot blikschade beperkt was gebleven.

Het ongeval ontstond vermoedelijk doordat de vrachtwagenchauffeur een stilstaande vrachtwagen over het hoofd zag, waardoor hij deze van achter aanreed. Deze vrachtwagen knalde daarop op de personenauto voor hem. De bestuurder van de vrachtwagen, een 54-jarige man uit Rotterdam, is voor controle naar het ziekenhuis gebracht. Vanwege de schade moesten de vrachtwagen en de personenauto weg getakeld worden. De inzittenden kwamen met de schrik vrij. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval. Foto’s Pieter van den Berg.