ALBLASSERDAM – Annet Advokaat uit Alblasserdam was zaterdag 3 maart getuige van een bijzondere bruiloft, die gedeeltelijk op straat werd gevierd. Dilan Göktas en Ozan Akbaba traden deze week in het huwelijk en vierden dit zaterdag op een voor Alblasserdam toch wel bijzondere wijze. “Voordat de bruidegom arriveerde, werd er op straat al feest gevierd door middel van muziek en met familie die in een kring aan het dansen was. Toen de bruidegom arriveerde ging een groot deel van de familie weer naar binnen om even later met het bruidspaar naar buiten te komen,” zo schrijft Annet.

Ze vervolgt: “Het bruidspaar kreeg volgens Turkse traditie een duif in de handen gestopt om die vervolgens los te laten. Daarna ging de dans op de muziek verder op straat. Op de foto is te zien dat de bruid een rood lint draagt, dit staat symbool voor maagdelijkheid. Na het dansen is de hele familie in auto’s vertrokken om elders hun feest voor te zetten. Het was een drukte van belang in de straat!”

Foto’s: Annet Advokaat.