NIEUW-LEKKERLAND – Op een tot nog toe onverklaarbare wijze is in de nacht van zaterdag op zondag 4 maart een personenauto te water geraakt langs de Schoonenburgweg in Nieuw-Lekkerland. Het voertuig werd rond 08.00 aangetroffen door het echtpaar Snijder. “We hebben de politie gebeld en in de auto gekeken, maar zagen niet. Toen we de achterklep open trokken, zagen we dat de vogel gevlogen was,” aldus de twee Lekkerlanders. Nadat de politie het kenteken had gecheckt, werd de man van de eigenaresse op de hoogte gesteld.

“Mijn vrouw zit zelf in Duitsland, maar het is haar auto. Ik denk dat hij vannacht is gestolen en daarna in het water terecht is gekomen,” vertelt de man uit Nieuw-Lekkerland.

De politie heeft zondagochtend onderzoek gedaan naar de oorzaak. Het is aannemelijk dat de auto vanaf het dorp naar de polder reed. Gezien de sporen lijkt het er op dat de bestuurder de macht over het stuur is verloren in de bocht, terug heeft gestuurd en daardoor te water is geraakt. Mensen die iets opvallends hebben gezien, kunnen contact opnemen met de politie via het nummer 0900-8844.

Later volgt waarschijnlijk nog meer informatie. Een deel van de foto’s is gemaakt door Stefan van Aarle.

 

De sporen zijn in het gras goed te zien.