ALBLASSERDAM – Wethouder Ad Cardon hoopt van harte dat het werk aan de uitbreiding van de begraafplaats bij de Oude Toren nog deze lente van start kan gaan. Daarmee kan volgens hem de vertraging die is opgelopen, doordat de aannemer in september failliet ging, beperkt kunnen blijven. “In de winter zou het werk toch hebben stilgelegen”, licht Cardon toe. De afgelopen maanden is de hele zaak afgerond met de curator en inmiddels is de zoektocht naar een nieuwe aannemer in volle gang.

“Die tijd was nodig omdat zo een proces zorgvuldig moet worden doorlopen. Wij hebben die tijd ook gebruikt om nog eens heel kritisch te kijken naar de financiële positie en de kwaliteit van de aannemers die zich hebben aangemeld. Wij willen voorkomen dat dit ons dit nogmaals overkomt of dat er in de toekomst problemen met de kwaliteit ontstaan,” aldus Cardon.

De wethouder verwacht dat de komende maand (maart) de aanbesteding plaats zal vinden. De uitbreiding vindt plaats op het gebied dat ligt tussen de bestaande begraafplaats, de Meursingstraat en de Randweg. Het gaat om zo’n 1200 graven en 273 as-bestemmingen.