ALBLASSERDAM – Een tuinhuisje op het volkstuincomplex langs het Boerenpad in Alblasserdam is in de nacht van zaterdag op zondag 5 februari volledig in vlammen opgegaan. De brand ontstond rond 01.30 uur in het achterste huisje op het terrein. Tientallen meters slang moest de brandweer uitrollen om het vuur te kunnen bestrijden. Nadat dit was gedaan, was de brand snel onder controle. Van het huisje en de inhoud bleef weinig over. Omdat de melder niet exact kon uitleggen waar de brand was, ging er een korte zoektocht aan het bluswerk vooraf.

Daarbij raakte een geparkeerde auto in de Zeelt, door een kleine aanrijding met de brandweerwagen, beschadigd. De schade zal worden vergoed. De brandweer, die vanwege de moeizame waterwinning, opschaalde naar ‘middelbrand’, had de brand na drie kwartier voorbereidend werk, onder controle.

Er bestaat een vermoeden dat het huisje bewust is aangestoken.

Sporen...