ALBLASSERDAM – Met honderden tegelijk is er zaterdag 4 februari geschaatst op de ijsbaan aan het Kortland in Alblasserdam. Ook van het naastgelegen en dichtgevroren Nieuwe Waterschap maakten schaatsliefhebbers gretig gebruik. Dit ondanks het feit dat er geadviseerd wordt om dergelijke wateren te mijden, omdat het ijs nog te onbetrouwbaar zou zijn. Ernstige (water) ongevallen bleven uit. Wel raakten diverse mensen gewond door botsingen en valpartijen. Ook op de weg ging het één en ander mis, maar ook daar bleven grote incidenten uit. Het meest opvallende ongeval gebeurde zaterdagochtend 4 februari in Streefkerk.

Een 24-jarige man uit Nieuw-Lekkerland belandde met zijn personenauto in een sloot, toen hij op de Middenpolderweg wilde uitwijken voor een andere auto. Het wijken lukte nog, maar het op de weg houden van de auto niet meer. De bestuurder bleef ongedeerd en kon zelf uit zijn auto komen.