ALBLASSERDAM/PAPENDRECHT – Juffrouw Anneke Valk uit Alblasserdam heeft donderdag 26 januari afscheid genomen van basisschool De Viermaster in Papendrecht. De juf, die bekend stond om haar voorlezen, maar ook om het uitdelen van koekjes aan de kinderen en het professioneel begeleiden van de kids, gaat met pensioen. Veertig jaar lang zat de onderwijzeres in het vak. Anneke begon in een dependance van de Oude Mavo langs de Parallelweg in haar dorp. Later werd zij hoofd van de Prinses Beatrix Kleuterschool in Alblasserdam.

Nadat zij een aantal jaar les had gegeven op de basisschool Anne Frank in Papendrecht, kwam zij uiteindelijk bij De Viermaster terecht.

De docenten hebben donderdag een speciaal lied voor de vertrekkende onderwijzeres gezongen en de kinderen konden rond het middaguur afscheid nemen. Daarbij werd de juf verwend met cadeaus, gedichten, prentenboeken en knuffelende kinderen. Anneke beloofde ondanks dat zij met pensioen gaat, nog een paar keer langs te komen op school.