ALBLASSERDAM – Burgemeester Bert Blase heeft woensdag 25 januari een bezoek gebracht aan de Alblasserdammers Geert en Leentje (ook wel Lenie genoemd) Rijks. Het tweetal trouwde namelijk vandaag precies 65 jaar geleden en dat was voor de burgervader reden genoeg om de twee, namens de gemeente van harte te feliciteren.

Het echtpaar leerde elkaar kennen in Rotterdam. “Geert zat in militaire dienst en ik was verpleegster. Op een dag was ik de weg kwijt en raakte daardoor in gesprek met Geert,” vertelt Lenie. Nadat de twee in het huwelijk traden, gingen zij in de provincie Groningen wonen. “Geert komt daar vandaan, maar ik kon er echt niet wennen. Ik wou terug naar mijn geboorteplaats Alblasserdam.” En dat gebeurde ook. Na een tijdje in de Drentse Buurt gewoond te hebben, namen Geert en Lenie intrek in hun huidige huis in de Van Oldenbarneveltstraat.

Dochter overleden
De Alblasserdammers hadden één dochter, maar zij is op jonge leeftijd bij een auto-ongeval overleden. Hoewel het alweer tientallen jaren geleden is dat dit is gebeurd, hebben de twee het er nog steeds moeilijk mee. Blase toonde veel begrip en vertelde het verdriet aan te voelen, omdat ook hij een kind heeft verloren.

Toch kunnen de Damdorpers, ondanks diverse zorgen en tegenslagen, genieten van het leven. Dit doen zij bijvoorbeeld met het uitlaten van hond Jeffrey en het doen van de boodschappen.

Uit handen van Blase kreeg het jubilerende echtpaar een flinke bos bloemen.