ALBLASSERDAM – Kleuters van de Alblasserdamse basisschool ’t Nokkenwiel hebben woensdagochtend 18 januari geboeid en soms met open mond geluisterd naar hun burgemeester. Bert Blase las voor uit het boek “Mama kwijt” en startte daarmee de Nationale Voorleesdagen in het Damdorp. Aan de hand van prenten, armgebaren en vragen aan de kinderen wist Blase tot de laatste letter te boeien. De komende dagen bezoeken nog twintig kleutergroepen de bibliotheek aan de Ieplaan.

Lezen bevorderen
De Nationale Voorleesdagen zijn speciaal voor baby’s, peuters en kleuters. Ze hebben als doel het voorlezen aan kleine kinderen te bevorderen. Het prikkelt hun fantasie, ontwikkelt het taalgevoel en bezorgt hen veel plezier.
Het Prentenboek van 2012 ‘Mama kwijt’ gaat over een schattig uiltje dat al slapend uit zijn nest valt en zijn mama kwijt is. Hij gaat op zoek naar zijn mama en wordt daarbij geholpen door Eekhoorn.

“Het is een aandoenlijk en humoristisch geschreven, trefzeker en origineel geïllustreerd prentenboek over de schrik van ieder kind: Mama kwijt!”, aldus de jury van De Nationale Voorleesdagen.

Na afloop kregen de kinderen drinken en koek en konden zij intussen een filmpje over het boek bekijken.