REGIO – Het aantal aangiften van woninginbraken in de politieregio Zuid-Holland-Zuid is in 2011 van 1420 gestegen naar 1490. Dit is een toename van bijna vijf procent ten opzichte van 2010. Een kwart van de aangiften betrof een niet voltooide inbraak. 142 inbraken werden opgehelderd. Dat blijkt uit de door de politie gepresenteerde cijfers. Ook het aantal aangiften van auto-inbraken steeg. In 2011 werd 2350 keer aangifte gedaan voor deze criminaliteit. Dat is 18 procent meer dan in 2010.Het aantal straatroven in de regio nam met bijna 27 procent af. In het totaal werd er voor straatroof 74 keer aangifte gedaan bij de politie. Vorig jaar stond dit aantal nog op 101.
Het aantal gewapende overvallen nam heel licht toe. In het totaal werd er 47 keer aangifte voor gedaan. De politie wist in 2011 veertig verdachten aan te houden. In bijna de helft van de gevallen werd de zaak opgelost. Ook de geweldsdelicten, waaronder huiselijk geweld namen in 2011 toe. In het totaal werd er 1920 keer aangifte gedaan. In 2010 stond dit aantal nog op 1768. Een deel van de toename is volgens de politie gerelateerd aan horecabezoek.
Verder blijkt uit de cijfers dat het aantal verkeersslachtoffers flink is afgenomen. Er vielen afgelopen jaar in het verkeer tien doden en 270 mensen raakten gewond. Dit is een sterke afname in vergelijking met het jaar daarvoor. Toen vielen er 19 doden en raakten er 304 mensen gewond.