ALBLASSERDAM – Het lijkt er op dat ook de komende nacht bedrijventerrein Nieuwland tussen Alblasserdam en Papendrecht niet geëvacueerd hoeft te worden. Dat meldt een woordvoerster van Veiligheidsregio Zuid-Holland-Zuid. “Ondernemers moeten wel rekening houden dat het kan gebeuren, maar het is vooralsnog niet aan de orde. Gezien de huidige omstandigheden (23.30 uur) is de kans op een evacuatie niet zo groot meer. Maar, niets is zo veranderlijk als het weer en het water,” aldus de woordvoerster.

Het bedrijventerrein is het enige gebied in Zuid-Holland-Zuid waar op dit moment serieus rekening gehouden wordt met een evacuatie. De ontwikkelingen van de waterstanden worden nauwlettend gevolgd. Het waterschap Rivierenland heeft actieve dijkbewaking ingesteld.

De woordvoerster van de veiligheidsregio verwacht dat in de nacht van donderdag op vrijdag 6 januari het water het hoogst zal staan tussen 01.00 en 03.00 uur. Als er iets verandert, dan wordt de situatie opnieuw beoordeeld en wordt er informatie opgenomen op de website van de gemeente. Op dat moment zullen de gemeenten Alblasserdam en Papendrecht overgaan tot actieve communicatie richting betrokkenen.

Foto’s: Pieter van den Berg en Paul Deelen.