ALBLASSERDAM – Een 20-jarige man uit Sliedrecht is in de nacht van dinsdag op woensdag 28 december aangehouden voor het rijden onder invloed. De politie kreeg die nacht een melding van een weggebruiker dat een auto slingerend over de A15 reed. De getuige bleef het voertuig volgen, terwijl agenten uitrukten, maar verloor het voertuig uit het zicht. De agenten maakten hierop een zoekslag in de omgeving en zagen het voertuig over de Grote Beer nabij de oprit van de A15 bij Alblasserdam rijden.

Hierop werd het voertuig staande gehouden en werd bij de bestuurder een blaastest afgenomen. Daaruit bleek dat de man onder invloed achter het stuur zat. De man werd aangehouden en meegenomen naar het bureau, waar een promillage van 690 ug/l werd gemeten. Het rijbewijs van de man is ingenomen. Na verhoor is hij heengezonden. Hij kreeg een rijverbod van 10 uur opgelegd.