SLIEDRECHT – De 36-jarige verstandelijk gehandicapte man uit Sliedrecht die op 16 en 17 december in totaal 22 uur vermist was, is op 17 december uit het ziekenhuis ontslagen. De man raakte op 16 december vermist, nadat hij die middag met een aantal medepassagiers door een taxibus in Sliedrecht bij een zorginstelling afgezet zou zijn en sindsdien ieder spoor van hem ontbrak. Na een zoektocht van 22 uur door politie en brandweer bleek de man nog steeds in de taxibus te zitten, waar hij nooit was uitgestapt.

Het slachtoffer werd op 17 december door dezelfde taxichauffeur ontdekt. Hij was na bijna een etmaal in de taxibus gezeten te hebben onderkoeld, maar wel aanspreekbaar. Hij werd per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Nadat hij daar was opgewarmd en verzorgd was, kon hij met zijn familie mee naar huis. Hij lijkt geen nadelige gevolgen aan zijn verblijf in de taxibus over gehouden te hebben.

Niet uitgestapt
De 57-jarige taxichauffeur uit Hardinxveld is dezelfde dag door de politie gehoord. Hij verklaarde gedacht te hebben dat na de bewuste rit alle passagiers die hij op dat moment in zijn taxibus had waren uitgestapt, wat achteraf dus niet het geval bleek. Na zijn rit naar Sliedrecht, heeft de chauffeur in Sliedrecht nóg een passagier opgehaald en naar Giessenburg gebracht. In de tussentijd zat de vermiste man nog steeds achterin de taxibus. Na deze laatste rit reed de taxichauffeur naar het taxibedrijf, waar hij zijn taxi parkeerde om daarna naar huis te rijden.

Enorm geschrokken
In de loop van 17 december ontdekte de chauffeur bij toeval dat in de taxibus nog een passagier bleek te zitten. De chauffeur schrok enorm, belde direct 112 en gaf het slachtoffer wat te drinken, waarna het ambulancepersoneel zich over hem ontfermde.

Om dubbele reacties te voorkomen, is dit bericht gesloten voor reacties en kunt u verder reageren bij dit bericht.