ALBLASSERDAM – De stichting Woord en Daad heeft de afgelopen veertien maanden 63.000 opgehaald in en rondom Alblasserdam. Via allerlei acties konden mensen geld doneren. Zo werd er een sponsorfietstocht gehouden, werd er huis-aan-huis gecollecteerd, werden er kwartetspellen verkocht door diverse scholen en was er een zangavond en een statiegeldactie.

Naast deze acties diende het Alblasserdam Comité van Woord en Daad een projectplan in bij NCDO (Nationale Commissie voor Internationale Samenwerking en Duurzame Ontwikkeling) en werden de lokale netwerken aangeboord.

Subsidie
Van het opgehaalde geld, dat aangevuld wordt met een subsidie van 25.000 euro van NCDO, wordt er in het Afrikaanse ontwikkelingsland Tsjaad via de lokale bevolking en onder begeleiding van een lokale partnerorganisatie, twee scholen gebouwd. Daarnaast wordt er gezorgd voor een waterpomp en sanitaire voorzieningen. De lokale bevolking bakt de stenen.

De Stichting
Stichting Woord en Daad is een stichting die vanuit christelijk perspectief armoede in Afrika, Azië en Midden-Amerika bestrijdt. Via lokale organisaties in de betreffende landen wordt ernaar gestreefd arme mensen een menswaardig bestaan te bieden. De stichting hanteert hierbij de ketenbenadering, dat wil zeggen noodhulp, scholing en een baan. Wij vinden het zeer belangrijk dat de plaatselijke bevolking zelf hun behoeftes aangeeft en ook deelneemt in het project.

Het comité Alblasserdam van Woord en Daad bedankt alle gulle gevers uit Alblasserdam en omgeving voor het realiseren van het project.