ALBLASSERDAM – Roparunteam 81 heeft zich weer ingeschreven voor de Roparun 2012. Naast de vertrouwde startplaats Parijs is er een nieuwe startplaats voor de tweede route gevonden. Dit is Hamburg in Duitsland. Een tweede route was nodig want de route Parijs was al jaren vol. Er zullen dit jaar 275 ploegen vanuit Parijs starten en vijftig ervaren teams vanuit Hamburg. Team 81 zal starten in Hamburg. Een gedeelte van de route gaat door de Alblasserwaard. Dit is voor de teamleden en sponsoren erg leuk, want een groot deel van de sponsoren en  deelnemers komen uit Nieuw-Lekkerland, Alblasserdam en Oud-Alblas.

De route vanuit Hamburg zal via Leerdam en Meerkerk dwars door de Alblasserwaard  naar Oud Alblas en dan naar Alblasserdam gaan. Via de Alblasserdamse brug over de Noord , H I Ambacht  zo naar Barendrecht om daar gezamenlijk met de teams vanuit Parijs naar de Coolsingel in Rotterdam te gaan.

Roparunteam 81 zal de komende tijd weer diverse acties ondernemen om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor mensen met kanker.  Tijdens de kerstmarkt in Dordrecht zal team 81 collecteren op de pontons van de waterbus. Zondag 22 april organiseert team 81 een motortourtocht. Verder zullen de teamleden diverse bedrijven benaderen om te vragen of deze iets bij willen dragen aan dit goede doel. De roparun wordt ook wel een avontuur voor het leven genoemd. Dat blijkt overigens ook uit het motto wat al jaren is: “Leven toevoegen aan dagen, waar geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”.