ALBLASSERDAM – Buitengewoon Opsporingsambtenaren (BOA’s) zullen  voortaan in Alblasserdam ook in burger controleren. De ambtenaren worden ingezet om hondenbezitters te controleren of zij zich houden aan de aanlijn –en opruimplicht. Omdat hondenpoep nog steeds een probleem is in de gemeente, zullen de BOA’s extra alert zijn. Mensen die zich niet houden aan de regels, riskeren een boete. Overigens hebben paardenbezitters ook een opruimplicht. Ook zij moeten dus gewoon zorgen dat de uitwerpselen van hun viervoeter niet op straat blijft liggen.

Duidelijkheid uitlaat- en losloopgebieden
Plaatsen waar de aanlijnplicht en/of de opruimplicht niet geldt, zijn aangeduid met blauwe, groene en rode bordjes. De informatie over de spelregels van de gebieden is duidelijk gemaakt. Informatiebordjes en paaltjes in dezelfde kleur geven goed de grensgebieden weer. De betekenissen op een rij:

  • Blauwe gebieden: honden mogen los lopen, poep hoeft u niet op te ruimen (het mag wel).
  • Groene gebieden: honden mogen los lopen, poep moet worden opgeruimd.
  • Rode gebieden:  honden moeten aan de lijn, de poep mag worden opgeruimd.