ALBLASSERDAM – Het veiliger maken van de lastige (brom) fietsoversteekplaats op de Dam ter hoogte van hotel ‘Wapen van Alblasserdam’ gaat ‘behoorlijk veel’ geld kosten. Dat deelde verkeerswethouder Peter Verheij dinsdagavond 13 november mee, naar aanleiding van een vraag van Ramon Pardo van de D66. “We hebben gekeken naar de opties. Wat blijkt, is dat simpel een paar lijnen trekken geen oplossing is,” aldus Verheij.

Een oplossing is er volgens de wethouder al wel: “In onze ogen hebben we een goede oplossing, waar we naar toe willen werken. Dit vraagt echter om behoorlijk wat geld. Dat zijn we op dit moment bij elkaar aan het zoeken. In januari wordt u als raad op de hoogte gesteld van de plannen.”

De D66 vroeg al een aantal keer eerder om de stand van zaken, omdat het volgens Pardo van belang is dat de oversteekplaats wordt aangepast. Deze zou in de huidige situatie ‘veel te gevaarlijk’ zijn.