ALBLASSERDAM – Cultureel Centrum Landvast is zaterdag 17 december het decor voor Spinning® for Serious Request 2011. Er wordt dan vanaf 10.00 uur zes uur lang gefietst voor Serious Request, een initiatief van Radio 3FM en het Rode Kruis. Het is niet meer mogelijk om voor de marathon in te schrijven. Deze was anderhalve week voor aanvang uitverkocht. Sindsdien heeft de organisatie al verschillende mensen, die alsnog in wilden schrijven, helaas teleur moeten stellen. Een bijdrage leveren kan echter ook op een andere manier dan alleen fietsen.

Zo staan er her en der in Landvast donatieboxen opgesteld, waar geld in kan worden gestopt. Familie en vrienden zijn de hele dag van harte welkom in Landvast, waar het evenement op een groot scherm bij de bar “live” te volgen is. Tegelijkertijd is het Rode Kruis vertegenwoordigd om uitleg te geven over het werk wat zij doen en voorlichting te geven over de projecten die met de opbrengst worden gefinancierd.

Op het moment dat de Spinning® Marathon is afgelopen, is het echter nog niet klaar met de actie. De fietsers gaan genieten van een welverdiend pastabuffet. Ondertussen wordt er vanaf ongeveer 17.00 uur door de Alblasserdamse bands “Nachtwacht” en “Iris & Friends” een optreden verzorgd. Aansluitend zal de Lounge van Landvast voor het eerst in het teken staan van “Club@Landvast”, waarbij DJ Sepehr Hosseini de muziek zal verzorgen. Alle optredens zijn vrij toegankelijk. Maar het spreekt voor zich dat er ook dan nog voldoende gelegenheid zal zijn om te doneren aan het goede doel.

Serious Request is ieder jaar gewijd aan een bepaald thema, een zogenaamde “stille ramp”. Het thema van dit jaar “This one’s for mama”, moeders die zijn geraakt door oorlog of conflictsituaties. Meer informatie over Spinning® for Serious Request 2011 is te vinden op www.seriousspinning.nl.