ALBLASSERDAM – De Wereldwinkel Alblasserdam heeft donderdag 22 en vrijdag 23 december twee extra koopavonden ingelast. De winkel is dan open tot 20.30 uur. De vrijwilligers in de winkel willen het publiek gelegenheid stellen eens iets anders dan anders te kopen. Alle producten in de zaak zijn fair trade. Dat houdt in dat de producent van het artikel een eerlijke prijs ontvangt.

“Daardoor snijdt het mes aan twee kanten: u geeft vanuit uw hart cadeaus aan een ieder die u lief is, met producten die gemaakt zijn door mensen die moeten knokken voor hun bestaan. U helpt de mensen in ontwikkelingslanden door middel van aankoop van eerlijke producten en het geven van eerlijke cadeaus. Zo zorgen we samen voor meer balans in de wereld,” aldus de vrijwilligers van de winkel.

De Wereldwinkel is gevestigd aan het Cortgene 3 in Alblasserdam.