ALBLASSERDAM – Alblasserdammer Herman Hofstede heeft donderdagavond 8 december uit handen van burgemeester Bert Blase een Koninklijke Onderscheiding gekregen. Dit gebeurde om 20.30 uur in het clubgebouw van atletiekvereniging AAA Alblasserdam, op Sportpark Souburgh. Hofstede nam op deze avond afscheid van de atletiekvereniging. De heer Hofstede (55) is vanaf heden Lid in de Orde van Oranje Nassau vanwege zijn grote inzet voor de atletiekvereniging AAA in Alblasserdam en voor de atletiek in de regio.

Hofstede is sinds 1991 actief voor AAA. Zo was hij initiatiefnemer en coördinator van het Roparunteam, organisator van jeugdkampen en schoolatletiekdagen, was hij tussen 1995 en 2010 wedstrijdcoördinator, bestuurslid en voorzitter en is hij nu vicevoorzitter en secretaris van AAA. Sinds 2009 geeft hij bij AAA één keer per week training aan langeafstandslopers. Sinds 2001 is hij actief voor de pupillencompetitie in de regio Dordrecht.

Voor de Triatlonvereniging Dordrecht organiseerde Hofstede drie keer de Houten Koppenloop. Hij was 13 jaar jurylid voor de Atletiekunie, afdeling Dordrecht. Van 2006 tot 2010 was hij lid van de Commissie van Advies van de Gemeentelijke Regeling Sportpark Souburgh.