ALBLASSERDAM – Het bedrijf MAAT Heftrucks en Logistiek in Alblasserdam was afgelopen week het toneel voor de Logistieke Kennis Kring uit de Drechtsteden. Een groep van diverse logistieke bedrijven uit de Drechtsteden nam deel aan de presentatie over de MAAT Groep en daarna volgde een rondleiding door het innovatieve pand aan het Nieuwland Parc. De heer Pierre Busé, directeur van Heftrucks en Logistiek, nam de groep mee in de wereld van vorkheftrucks en verreikers, showde de drie imposante opslaghallen en de werkplaats. Vervolgens werd in een interactief programma het thema “Veiligheid in het magazijn” door Ton de Koning van de Coninck Groep toegelicht.

De deelnemers werden per touringcar naar het bedrijf Still in Hendrik-Ido-Ambacht vervoerd om hier het unieke partnership tussen MAAT en Still te ervaren. Op deze locatie verrichten de monteurs alle logistieke handelingen voor heftruckimporteur Still. Alexander Maat toonde vol trots de hal met een 50-tal heftrucks en buiten werden de vrachtwagens geladen met gereed staande trucks, klaar om naar klanten in heel Nederland te gaan.

Terug op Nieuwland Parc werd in de mooie showroom nog nagepraat onder het genot van een hapje en een drankje. De Logistieke Kennis Kring (LKK) is een initiatief van Randstad en zij faciliteert dit kennisknooppunt en platform voor bedrijven uit de Drechtsteden met een logistieke afdeling. De LKK is voor managers en directieleden die verantwoordelijk zijn voor het logistieke proces en wordt vier keer per jaar georganiseerd. Dit lokale netwerk voorziet in de behoefte kennis te halen, te brengen en te delen onder de ”Logistiekelingen” en vindt elke keer plaats bij een ander gastbedrijf.