ALBLASSERDAM – Honderden kinderen hebben zaterdagmiddag 3 december genoten van de grote Sinterklaasshow in Landvast in Alblasserdam. Het feest begon rond 14.00. Op grote schermen was te zien hoe de goedheiligman in de meest spannende situaties terecht kwam, voordat hij het cultureel centrum bereikte. De brandweer was tijdens een stoombootbrand de grote redder in nood en bracht de sint met spoed naar de wachtende kinderen, die hem al zingend welkom heetten.

Sinterklaas werd na aankomst persoonlijk begroet door burgemeester Bert Blase. Na de vele liedjes die werden gezongen door professionele zangpieten en de kinderen gaf Mr Vanish een verbluffende goochelshow. Na twee uur spanning, plezier en feest kregen de kinderen wat lekkers mee naar huis en konden zij op de foto met hun helden zoals Dora, Bob de Bouwer en andere Disneyfiguren. Het feest was dit jaar voor het eerst georganiseerd door JustJess (Jessica Gulden) en Vanish Entertainment (Ben van Loon).

Burgemeester Blase kreeg van deze zwarte piet een dikke 'hugg'.