ALBLASSERDAM – De Brug over de Noord bij Alblasserdam krijgt komend jaar een grote onderhoudsbeurt. De voorbereidende werkzaamheden zijn al begonnen. In de weekenden vanaf 3 februari tot 19 maart wordt er fysiek aan de weg gewerkt. Hierdoor is tijdens de werkzaamheden het beweegbare deel van de brug buiten dienst en zal te hoog scheepvaartverkeer een andere route moeten varen. Voor het wegverkeer geldt tijdens de werkzaamheden een maximumsnelheid van dertig kilometer per uur.

“Dat is met name om de wegwerkers te beschermen tegen voorbijrazend verkeer,” licht een voorlichter van Rijkswaterstaat toe. De werkweekenden beginnen 21.00 uur op de vrijdag en duren tot maandag 05.00 uur. Fietsers, voetgangers, scooterrijders en ander verkeer dat gebruik maakt van het (brom) fietspad over de brug, kan hier tijdens de werkzaamheden gewoon gebruik van blijven maken.

De werkzaamheden zijn nodig omdat er te veel slijtage is aan het beweegbare deel van de brug. Ondermeer het remmingswerk en de meerpalen zullen vervangen worden.

Deel dit bericht via...