ALBLASSERDAM – Kinderopvang Wasko biedt schooljaar 2011-2012, in samenwerking met de basisscholen en (sport)verenigingen in Alblasserdam, een uitdagend aanbod van naschoolse activiteiten. Er staan verschillende naschoolse activiteiten gepland voor de basisschoolleerlingen van Alblasserdam. Kinderen kunnen per activiteit 5 keer deelnemen, zodat ze ervaren wat een bepaalde sport of activiteit inhoudt.

De activiteiten die aangeboden worden zijn; Yoga, Zumba, Schilderen, Badminton, Tennis, Kidsdance, Kleuterdans en Kleutergym. De activiteiten zijn ingedeeld in leeftijdsgroepen, zodat het programma van de activiteit daarop afgestemd wordt. Doordat de activiteiten rouleren komen de verschillende scholen/locaties en leeftijdsgroepen gedurende het schooljaar meerdere malen aan bod.

Vanaf week 48 zijn de eerste activiteiten van start gegaan. Vanuit BSO Het Palet wordt er gestart met schilderen en Zumba. Op woensdag 2 november zijn de kinderen van groep 5 en 6 onder begeleiding van pedagogisch medewerkers van Wasko naar het museum Boijmans van Beuningen in Rotterdam gegaan. Daar hebben ze het ontstaan van de schilderkunst en de verschillende technieken kunnen bekijken. De komende 4 weken gaan ze werken aan een eigen kunstwerk. Op donderdag kan er flink geswingd worden bij de Zumba lessen voor de kinderen uit groep 4,5 en 6.

Vanuit BSO Olivier wordt er op dinsdag Yoga aangeboden voor de kinderen uit groep 3 en 4. De kinderen leren ontspanningstechnieken en hun lenigheid wordt uiteraard op de proef gesteld.

Vanuit de BSO van Maasplein wordt er op donderdag kleutergym aangeboden voor de kinderen uit groep 1 en 2. De kinderen leren op verschillende manieren te zwaaien in de touwen en ringen en werken naar een spectaculaire voorstelling toe.

Op vrijdag biedt de BSO van de Loopplank 2 swingende activiteiten aan. Het eerste uur kunnen de kinderen van de kleutergroepen lekker swingen tijdens de kleuterdans. Het tweede uur gaan de kinderen van groep 3 en 4 met de voetjes van de vloer tijdens de kidsdance activiteit.

Bij de laatste les zijn de ouders van harte welkom om te kijken naar een voorstelling die de kinderen zullen geven n.a.v. zijn geleerd hebben in de eerdere lessen. Alleen bij de schilderactiviteit zal het resultaat van de inspanningen van de kinderen zichtbaar zijn op een waar kunstwerk en zal deze mee naar huis worden genomen.

Deel dit bericht via...