ALBLASSERDAM – Een kalfje is zondagavond 13 november 2011 na haar geboorte in het water langs een weiland achter de Vossestaart in Alblasserdam beland. De drachtige koe zou volgens planning nog drie weken met de viervoeter in de buik moeten lopen, maar blijkbaar vonden de twee het zondag al hoogtijd. Het werpen ging prima, maar het mikken bleek wat lastiger, want de kleine kwam ongelukkig genoeg in het water terecht. Rond 21.45 uur werd het dier opgemerkt door een voorbijganger, waarna de brandweer en de boer werden gewaarschuwd.

Net voordat de brandweer hulp kon bieden, wisten twee buurtbewoners het beestje uit het water te trekken. Brandweerlieden wreven de ‘drenkeling’ warm met dekens, waarna ze werd toevertrouwd aan de zorg van haar likkende moeder. Niet veel later op de avond heeft de boer beide dieren meegenomen naar de boerderij, zodat er optimale zorg geboden kan worden. Er is goede hoop dat de kleine pechvogel haar avontuur in het water van nog geen tien graden Celsius gaat overleven.