ALBLASSERDAM – De enige echte Sinterklaas is zaterdagmiddag 12 november feestelijke onthaald in Alblasserdam. Rond 15.00 uur voer de goedheiligman met zijn stoomboot vol zwarte Pieten de haven van het Damdorp binnen. Hij werd tijdens de intocht door duizenden fans, van klein tot groot, feestelijk begroet. Burgemeester Bert Blase kreeg de eer om de Sint het eerst de hand te schudden. Onder begeleiding van pietenband De Pepernoot zongen de kinderen liedjes voor Sinterklaas.

Nadat de prijzen van de kleurwedstrijd uitgereikt waren, vertrok het gezelschap naar winkelcentrum Makado. Ook hier stonden drommen mensen klaar om de oude man te begroeten. De pieten, die voor de stoet uittrokken, deelden cadeautjes en pepernoten uit. Rond 16.00 uur was het feest afgelopen en vertrok de sint uit Alblasserdam op weg naar een volgende plaats. Foto’s Pieter van den Berg en Peter Stam.