ALBLASSERDAM – Nog even geduld en het Back-to-Vinyl-feest barst weer los: zaterdag 26 november aanstaande gaan de deuren van Landvast om 21:00 uur open om een halfuurtje later de bezoekers onder te dompelen in de sfeer van de discotheek van toen. Al vele jaren verzorgen Harry Kemp, Lykele Bokhorst, Ben Bochanen en Ariejan Boon inmiddels het feest Back to Vinyl, dat zijn oorsprong kent in de bar van De Wipmolen.

Op 26 november is het de 19e keer dat de mannen het feest organiseren en doen dat nog altijd met veel plezier. “Back to Vinyl is een origineel concept,” aldus Lykele Bokhorst. “Wij draaien alleen muziek van louter vinyl uit de jaren zestig, zeventig en tachtig.” “Er komt dus geen cd, mp3 of iets dergelijks van pas,” meldt Ben Bochanen. De besnorde vijftiger, die evenals de anderen een verleden heeft in discotheek Exciting in Kinderdijk, geeft aan dat ook de sfeer uniek is. Harry Kemp grijnst: “Er is bewaking, maar die zijn het liefst met z’n vieren, zodat ze kunnen klaverjassen.” Ariejan Boon geeft aan dat de bezoekers juist om dat sfeertje steevast iedere keer weer terugkomen. “Het is het feest der herkenning van zowel de muziek van toen als de mensen van toen.”

 

Voedselbank

Al een aantal keren hebben de organisatoren een goed doel gekoppeld aan het feest. En ook dit keer is dat het geval. “We speelden met het idee om iets te doen rond de Kerst voor de mensen in Alblasserdam die het niet al te breed hebben,” zegt Boon. “We kwamen vanzelf uit bij de Voedselbank Alblasserdam, die aangaf graag rond de Kerst kwalitatiefvolle voedselpakketten – zeg maar Kerstpakketten – te willen samenstellen.”

Voor dat initiatief is natuurlijk geld nodig. De mannen hopen dan ook dat veel bezoekers Landvast zullen vinden. Bij voldoende belangstelling zullen 2 zalen geopend worden: één ruimte waar voornamelijk (classic) rock muziek gedraaid wordt en één zaal met voornamelijk disco en soul. Kortom, hoe meer bezoekers, hoe meer muziekkeus en hoe beter de Kerstpakketten.

 

Back to Vinyl op zaterdag 26 november aanstaande begint 21:30 uur; de zaal gaat open om 21:00 uur. De kaarten kosten 10 Euro en zijn te koop bij Landvast, Haven 4, Alblasserdam, telefoon 078-6912923 en kapsalon ’t Hoekje, Scheldeplein 1b, Alblasserdam, telefoon 078-6912270. De laatste info staat op www.backtovinyl.nl. Volgen via twitter: @back2vinyl

 

Deel dit bericht via...