ALBLASSERDAM – Leerlingen van basisscholen De Loopplank, De Schalm, De Boeg en Het Palet hebben de afgelopen maanden 22 schilderijen gemaakt. Donderdag 27 oktober onthulde wethouder Ad Cardon van Alblasserdam de tentoonstelling in het bijzijn van honderden kinderen. Deze onthulling gebeurde in de oude brandweerkazerne aan de Nicolaas Beetsstraat, waarna de kinderen samen met de wethouder naar de flats De Hoek en De Wiek gingen om de resultaten te bekijken. Verder werd er een schilderij door de wethouder en de kinderen aan de muur geschroefd in flat De Hoek.

“Ik weet dat kunst voor aardig wat discussie kan zorgen in Alblasserdam. De één vindt iets mooi en de ander vindt het lelijk. Maar dat geeft niets,” vertelde de wethouder met ‘cultuur’ in zijn portefeuille.  “Kijk naar mijn schoenen. De één vindt ze mooi en de ander niet. Ik vind het juist goed als mensen zich durven onderscheiden en wat doen met hun creativiteit. Vaak worden creatieve uitingen van kinderen belemmerd door allerlei regels. Het is fijn dat de kinderen uit Alblasserdam de kans hebben gekregen om zichzelf te uiten.”

Burendag
Kinderen die in de flats De Hoek en De Wiek wonen zijn door woningcorporatie Woonkracht10 gevraagd om samen met hun klasgenootjes kunstwerken te maken. Dit naar aanleiding van de burendag 2010, toen bleek dat de bewoners van de Flat de Hoek en de Wiek hun hal liever anders zagen. De basisscholen in Alblasserdam hebben aan dit verzoek erg enthousiast gehoor gegeven. Zo maakten veel kinderen van De Loopplank, De Schalm, De Boeg en Het Palet prachtige en kleurrijke schilderijen voor in de hallen van de flats.

Traktatie
Behalve dat er schilderijen werden opgehangen in de flats, werd er ook een bloembak en een bankje neergezet. De basisschoolkinderen kregen, nadat zij de schilderijen hadden bewonderd, een kleine traktatie van Woonkracht10.

 

Alle kinderen mochten een cadeautje grabbelen in de ton.

Woonkracht10 zorgde voor het eten en drinken.