NIEUW-LEKKERLAND – Sint-Nicolaas en zijn Zwarte Pieten zullen zaterdagmorgen 12 november met de boot ‘De Spanje’ aankomen in de haven van NMC langs de Lekdijk in Nieuw-Lekkerland. Burgemeester Houtman zal de Sint en zijn gevolg hartelijk welkom heten. Daarna volgt een rijtoer door het dorp. Rond het middaguur vertrekt het gezelschap richting Kinderdijk waar eveneens een rondrit op het programma staat. Voor de kinderen is er een kleurwedstrijd waarvan de kleurplaten vanaf maandag 31 oktober bij de winkels te verkrijgen zijn.

Sint-Nicolaas en zijn Pieten worden om 10.00 uur in de haven van NMC verwacht. Nadat de Sint voet aan wal heeft gezet zal hij worden toegesproken door de burgemeester. De kinderen, inmiddels voorzien van warme chocolademelk, zingen onder leiding van de Pietenband van Apollo. Daarna volgt een rondrit door het dorp onder begeleiding van de drumband E.M.S. uit Hardinxveld.

Route
De tocht voert via de Lekdijk, Dorpslaan, Adr. Heynisstraat naar het Kleyburgplein waar de Pietenband  rond 10.30 uur een optreden verzorgt. Sint en zijn gezelschap vertrekken om circa 10.40 richting Standerdmolen. Na een bezoekje aan de daar gevestigde winkeliers rijdt het gezelschap richting Planetenlaan. Ook de bewoners van het Waellant worden met een bezoek vereerd. Vervolgens gaat de rit via de Ooievaar en de Roerdomp naar het Planetenplein waar de Pietenband rond 11.40 uur weer een optreden verzorgd. Omstreeks 12.00 uur is er de prijsuitreiking van de kleurplatenwedstrijd. Rond 12.00 uur beginnen Sint en zijn Pieten aan het laatst deel van de rondrit. Via de Klipperstraat, Van Vlietstraat en Rom. Krayenhoffstraat verlaten zij Nieuw-Lekkerland.

Kinderdijk en Alblasserdam
Sinterklaas komt natuurlijk ook aan in de Kinderdijk. Net als bij de aankomst bij NMC worden de kinderen  getrakteerd op warme chocolademelk. De kindervriend arriveert rond 13.30 uur bij de steiger tegenover Anmadis (Windkracht 4) en wordt ook daar welkom geheten door de burgemeester. De rondrit voert het gezelschap onder begeleiding van de drumband E.M.S.  over de Molenstraat, Schansweg, Lekweg en Veerdam.  Vervolgens schepen zij zich weer in voor een bezoek aan Alblasserdam waar zij om 15.00 uur aankomen in de haven van Alblasserdam. Het uitgebreide programma voor Alblasserdam volgt later.