ALBLASSERDAM – In de 88e minuut maakte Alblasserdam de 1-1 bij De Zwerver. Waar de ploeg van Bert Buizert een week eerder nog werd weggespeeld door VVGZ liet het in Kinderdijk wel degelijk zien dat dit team voetbal in zich heeft. In de eerste helft legden beide ploegen een leuke en open wedstrijd op de mat. Zowel de Kinderdijkers als de Damdorpers konden twee aardige mogelijkheden noteren.

Na de rust had Alblasserdam wel iets meer balbezit, maar kwam het nauwelijks toe aan het creëren van kansen. Het was juist De Zwerver dat ongeveer twintig minuten voor tijd vanuit het niets de voorsprong wist te pakken. De Buizertbrigade liet het er niet bij zitten en ging op zoek naar de gelijkmaker. Nadat de gastheren nog tweemaal een hoekschop van de lijn wisten te halen en doelman Gert Haksteeg  redding bracht op een kopbal van Koen Lighaam, scoorde diezelfde Lighaam in de 88e minuut met het hoofd dankzij goed voorbereidend werk van Carlo Diaz. Al met al een mooi punt voor Alblasserdam in een sportief verlopen derby. Foto’s Kees Molenaar.