ALBLASSERDAM – Op vrijdag 30 september 2011  viert Alblasserdam de internationale ‘Dag van de Ouderen’. De activiteiten, op het gebied van informatie, ontspanning en gezondheid, vinden plaats op meerdere locaties in het Damdorp. Hoewel de naam ‘Dag van de Ouderen’ in 1990 is vastgelegd door de Verenigde Naties spreekt de werkgroep liever van een 50-plus dag. Want immers, iemand van 50 of zelfs 70 jaar is allang niet meer oud tegenwoordig.

De werkgroep, o.l.v. St. Welzijnswerk voor Ouderen Alblasserdam (SWOA), heeft wederom haar best gedaan een gevarieerd aanbod van activiteiten te creëren. Zo kan men in het Makado-Center terecht voor informatie over de meest uiteenlopende gebieden. Denk hierbij aan: vrijwilligerswerk, aanbod 50-pluswoningen, bankzaken, WMO-voorzieningen etc.

’s Middags is het winkelcentrum ook zeker een bezoekje waard, want dan treedt er een Shanty-koor op. De winkeliers dragen hun steentje bij met speciale kortingen. De kortingsbonnen zijn verkrijgbaar bij de informatiestands.

Alblashof
De Alblashof staat voor een groot deel in het teken van gezondheid. Traditiegetrouw kan men daar op deze dag terecht voor o.a. een gehoortest, oogtest en bloedsuiker prikken. Maar ook aan ontspanning is gedacht. Wat te denken van een workshop tekenen? Of demonstraties volksdansen en gymnastiek? Voor de bewoners van de Alblashof, Kon. Wilhelminaweg en Elzenhof staat er ’s middags een bingo gepland. Verder kan men in de Alblashof natuurlijk even bijkomen onder het genot van koffie/thee met cake. Is uw trek dan nog niet gestild, dan zijn daar nog de bekende slaatjes, speciaal voor deze dag bereid.

WII’en
Tot slot wordt er een leuk programma aangeboden in het MFC Maasplein. Het zou immers zonde zijn om deze prachtige locatie niet te benutten. De hele dag kan men daar Wii’en en koersballen. Een groep enthousiaste Country-linedansers geeft om 10.30 uur een demonstratie en om 14.30 uur staat een optreden van het Seniorenorkest gepland. Van 12.00 – 13.30 uur kan er ook geluncht worden. Hiervoor is aanmelden wel noodzakelijk. Dit kan tot donderdag 29 september bij de receptie van het MFC Maasplein, telefoon 078-691 76 83. De ‘Dag van de Ouderen’ wordt afgesloten met een bingo voor bewoners uit de wijk Kinderdijk welke begint om 19.00 uur.

Voor meer informatie kunt u terecht bij de SWOA, telefoon 078-692 16 00. De werkgroep wenst alle 50-plussers in Alblasserdam een fijne dag toe.