ALBLASSERDAM – Ondernemen in Alblasserdam is de afgelopen jaren een stuk aantrekkelijker geworden. Dat meldt de gemeente Alblasserdam op basis van de resultaten van een onderzoek dat het Onderzoekscentrum Drechtsteden onlangs heeft uitgevoerd. Er werd hierin gekeken naar de tevredenheid van ondernemers over het gemeentelijk ondernemingsklimaat in de Drechtsteden. De ondernemers beoordelen het Alblasserdamse ondernemingsklimaat met een 7,1. Dit is aanmerkelijk hoger dan de 6,2 in 2008. Het college van B&W is blij met de resultaten.

“De afgelopen jaren heeft de gemeente hard gewerkt aan de verbetering van het economisch klimaat. Dat werpt nu zijn vruchten af,” aldus gemeentevoorlichtster Wendy Hermans.

Meer oog voor ondernemers
De sterke stijging van het cijfer voor het ondernemingsklimaat in Alblasserdam ligt voor een groot deel in de verbetering van de dienstverlening van de gemeente aan ondernemers. Dit cijfer steeg van een 5,1 naar een 6,9. Waar de gemeente in 2008 op dienstverlening nog op 8 van de 14 aspecten een onvoldoende scoorde, is de laagste beoordeling die de gemeente nu krijgt een 6,1.

Aantrekkelijke locatie
In het onderzoek is ook gekeken naar de aantrekkelijkheid van de locatie voor ondernemers. De factoren waar naar is gekeken zijn infrastructuur, veiligheid, woonomgeving, recreatie en voorzieningen. Over al deze factoren oordeelden de ondernemers positief.

Economisch beleid
Op het gebied van economisch beleid waarderen de ondernemers in Alblasserdam het startersbeleid, het promotie- en acquisitiebeleid en het arbeidsmarktbeleid nu met ruime voldoendes. Voor alle drie de aspecten geldt dat de waardering fors is gestegen.

Onderzoeksrapport
Het onderzoek van het Onderzoekscentrum Drechtsteden is uitgevoerd in opdracht van de gemeenten Alblasserdam, Hendrik-Ido-Ambacht, Papendrecht, Sliedrecht en Zwijndrecht. Het volledige rapport met de resultaten van het onderzoek is te vinden op de site van de gemeente Alblasserdam.