ALBLASSERDAM – Aannemersbedrijf Kroeze, ondermeer werkzaam als hoofdaannemer bij de uitbreiding van de begraafplaats in Alblasserdam is deze week failliet verklaard. De diverse onderaannemers die op de begraafplaats naast de Oude Torenweg werkten , hebben hun spullen van het terrein gehaald en hebben zich teruggetrokken. Hierdoor ligt de bouw volledig stil. Het wegenbouwbedrijf, één van de drie failliete  onderdelen maakt mogelijk een doorstart.

Betrokkenen kijken niet raar op van het faillissement. “Het project was voor een onmogelijk laag bedrag aangenomen. Hij zat een paar ton lager dan de nummer twee van de inschrijvingen. Het kon ook gewoon niet. Kroeze heeft hiermee letterlijk zijn eigen graf gegraven,” vertelt één van hen. Volgens de directie van Kroeze Holding is de terugval in de markt voor bouw –en wegenprojecten één van de oorzaken.

Het college van burgemeester en wethouders komt aanstaande dinsdag bij elkaar om te overleggen hoe het verder moet. Voor die tijd worden de gevolgen en mogelijkheden voor een doorstart bekeken.

De uitbreiding van de begraafplaats in Alblasserdam vindt plaats op het gebied dat ligt tussen de bestaande begraafplaats, de Meursingstraat en de Randweg. Het gaat om zo’n 1200 graven en 273 asbestemmingen.