KINDERDIJK – Onder grote belangstelling is zaterdagmiddag 10 september de 12.000 m3 sleephopperzuiger Chang Jiang Kou 01 gedoopt en te water gelaten. De ceremonie vond plaats op de scheepswerf van IHC Merwede in Kinderdijk. Het imposante schip wordt gebouwd voor Yangtze Estuary Waterway Administration Bureau MOT uit de volksrepubliek China.

De ceremonie werd verricht door mevrouw Tian Liying, echtgenote van Z.E. de heer Zhang Jun, ambassadeur van de volksrepubliek China in Nederland. Na de doop, het doorknippen van een aantal linten en het verwijderen van de stoppingen liep het schip met een vuurwerkshow en scheepsgetoeter van de helling. Daarna werd een verbazingwekkende leeuwendans opgevoerd voor het publiek.

Het contract voor het ontwerp, de bouw en oplevering van de sleephopperzuigers Chang Jiang Kou 01 en Chang Jiang Kou 01 werd in juli 2008 getekend. Het zaterdag tewatergelaten schip moet in 2012 zijn opgeleverd.

De schepen zijn vernoemd naar de monding van de Yangtze rivier, waar zij over een afstand van 122 kilometer onderhoudsbaggerwerkzaamheden gaan verrichten. De rivier leidt naar de haven van Shanghai en is goed voor de helft van haar totale toevoer. De haven in Shanghai is ’s wereld grootste en groeit nog steeds snel in omvang en verwerkingscapaciteit.

Dit meisje bood de scharen aan, waarmee de symbolische linten werden doorgeknipt.

 

Deel dit bericht via...