ALBLASSERDAM  – In heel Nederland speelden afgelopen woensdag 85.000 kinderen een frisbeespel op het schoolplein. In Alblasserdam deed onder meer PCBS De Schalm mee aan de massale speelactie. Om exact 11.30 uur probeerden de kinderen uit de groepen drie tot en met acht al frisbeeënd hun frisbee in een vak van twee bij twee meter te krijgen. Door de harde wind viel dit toch flink tegen en werd besloten na een aantal pogingen weer naar binnen te gaan.

De actie is gekoppeld aan de Jantje Beton Loterij. Marleen de Gruijter, directeur van de school vertelt: “Wij doen voor de eerste keer mee met de Jantje Beton Loterij. We gebruiken de opbrengst om nieuwe buitenspeelmaterialen, zoals een nieuw voetbaldoel en skelters en fietsen aan te schaffen.”

Al 15 jaar  organiseert Jantje Beton de loterij. Een actie waaraan jaarlijks zo’n duizend basisscholen meedoen. Met deze actie kunnen scholen iets doen voor het goede doel en tegelijkertijd geld verdienen voor de eigen school. De helft van de opbrengst van de Jantje Beton Loterij is voor de school zelf, om bijvoorbeeld nieuwe spelmaterialen of speeltoestellen voor op het schoolplein aan te schaffen. De andere helft gaat naar Jantje Beton, die het geld besteedt aan projecten en activiteiten om kinderen buiten te laten spelen.

Kinderen van PCBS De Schalm verkopen hun loten van 7 tot en met 12 september.