NIEUW-LEKKERLAND – Kinderen van de Ds. Petrus van der Veldenschool in Nieuw-Lekkerland hebben afgelopen zaterdag de schoolstrijd tijdens de jeugd-brandweerdag gewonnen. De tweede plaats werd behaald door basisschool de Schakel. De OBS werd derde en de Wegwijzer eindigde als vierde.

De jeugd uit de groepen 6,7 en 8 van de basisscholen uit Nieuw-Lekkerland vermaakten zich zaterdagmorgen 3 september op het terrein voor het Waellant. Rond 8.00 uur begonnen de spelletjes, die tot ongeveer 10.30 duren. Daarna heeft de brandweer een demonstratie houden met een autoladder van brandweer Dordrecht. Er werd gedemonstreerd hoe men een brand van bovenaf kan blussen en hoe men slachtoffers uit een woning of flat haalt. Rond 11.00 uur begon de schoolstrijd. Kinderen uit de groepen acht van de basisscholen namen het tegen elkaar op.

Het scenario was als volgt: Een personenauto reed op de kruising van de Ooievaar met de Purperreiger uit de bocht en belandde voor een deel in het water. De bestuurder van het voertuig probeerde zijn auto, die intussen in brand was gevlogen, te blussen. Hierbij brandde hij zijn handen. De bijrijder was zo overstuur dat hij het water inliep. Nadat de beide personen in veiligheid waren gebracht moest het vuur worden geblust. Naast de snelheid werd er ook gekeken naar het teamwork.

Uiteindelijk werd bekend gemaakt dat de Petrus van der Veldenschool eerste is geworden. Op de tweede plek volgde de Schakel. Derde werd de OBS, en als vierde eindigde de Wegwijzer. Ook hebben drie verschillende groepjes cadeaubonnen gehad omdat ze de meeste punten hadden behaald met de spelletjes.

Tekst en foto: www.112nieuw-lekkerland.nl Kijk voor meer foto´s van de dag op de hiervoor genoemde link.