ALBLASSERDAM – De leden van Scouting Alblasserdam hebben afgelopen weekend, in het kader van het 75-jarig jubileum van de groep, feest gevierd bij het Scoutcentrum in Rotterdam. Vrijdagavond kwamen ongeveer zeventig jeugdleden in Rotterdam aan. De vrijwilligers van de leiding en het bestuur hadden daar al tenten klaargezet, waar de explorers en scouts in konden slapen. Ook de oudste welpen sliepen in een tent. De overige welpen en bevers sliepen in een boerderij.

Overdag werden allerlei activiteiten gedaan, zoals skilopen, spijkerpoepen, beschuitfluiten, maar ook een tentje opzetten en het spannen van balken, touwen en hangbruggen over het water werd gedaan. Hierbij haalde niet iedereen helemaal droog de overkant. Dankzij het mooie weer was dit niet erg.

Op zaterdag kregen de scouts ook nog bezoek van Anastacia en Antoinne. Zij kwamen de scouts uitnodigen voor de volgende jubileum activiteit; een heuse talentenjacht, die op 17 december in Landvast gehouden zal worden. Foto’s en tekst ingezonden door Scouting Alblasserdam.