NIEUW-LEKKERLAND – Zaterdag 27 augustus vond in Winkelcentrum Kleyburg te Nieuw Lekkerland de jaarlijkse zomerbraderie plaats. De winkeliersvereniging pakte dit jaar groots uit met veel activiteiten in en rondom het winkelcentrum en in een speciaal geplaatste circustent. Zo waren er meer dan zestig kramen en waren er ook diverse goede doelen aanwezig. Publiekstrekker van de dag was de roofvogelshow.

Hoewel Ruud Sanders drie uur vast had gestaan in de file en daardoor de show wat later begon dan gepland was toch zijn roofvogelshow de grootste publiekstrekker van de dag. Massaal stonden de mensen op zijn show, met onder andere een kerkuil en een buizerd te wachten.

Ook bij de paardentram waarmee een rondrit door het dorp gemaakt kon worden was het dringen. Het Shantykoor Rotterdam verzorgde de muzikale noot met twee optredens. Bij de Weidewinkel konden bezoekers proeven van heerlijke stukjes boerenkaas en Cees Jan van Vliet vertelde vol passie over allerlei kaassoorten.

Al met al een zeer geslaagde dag die af ten toe werd geplaagd door een regenbui en donkere wolken maar dat weerhield de mensen er niet van om een bezoek te brengen aan de braderie.

Foto’s en tekst: Pieter van den Berg.

Deel dit bericht via...