ALBLASSERDAM – De 12-jarige Glenn Nugteren uit Alblasserdam heeft 27 augustus de Cappies Award 2011 gewonnen. Met zijn overwinning wordt Glenn de nieuwe kinderambassadeur van NSGK voor het gehandicapte kind. In deze rol zal hij zich een jaar lang inzetten voor kinderen met een handicap. Cappies is het talentenprogramma van de Tros over kinderen met een lichamelijke handicap die zich niet laten tegenhouden om dingen te doen die ze leuk vinden. Het programma is een initiatief van presentatrice Lucille Werner en wordt mede mogelijk gemaakt door NSGK. Tijdens de finale op 27 augustus streden 5 kinderen om de eer, waarbij Glenn de harten van de jury wist te veroveren met zijn muzikale talent én zijn gedrevenheid om NSGK-kinderambassadeur te worden.

Geen armen
Glenn is geboren zonder armen. Ook heeft hij te korte spieren waardoor hij niet kan lopen. Maar dat weerhoudt hem er niet van om muziek te maken, bijvoorbeeld met zijn ‘magic flute’. Ook is Glenn best te porren voor een potje voetbal of breakdance, zo blijkt uit de Cappies-uitzending.

Ambassadeur
Nu Glenn gewonnen heeft zal hij de 11-jarige Sander opvolgen als NSGK-kinderambassadeur. Zijn grote wens is om ervoor te zorgen dat scholen toegankelijk worden voor kinderen met een handicap. Zelf gaat Glenn naar een gewone school, maar bij veel scholen kunnen volgens hem nog geen gehandicapte kinderen terecht. Als ambassadeur van NSGK wil hij zich daarvoor inzetten. NSGK is blij met de ambities van haar nieuwe kinderambassadeur: “NSGK helpt kinderen met een handicap om zich volwaardig te kunnen ontwikkelen”, zegt NSGK-directeur Ingrid Tuinenburg. “Gewoon naar school gaan is daarbij heel belangrijk, dus daar gaan we dit jaar samen met Glenn aan werken. Het wordt een spannend en leuk jaar voor hem en voor NSGK.”

Get Microsoft SilverlightOf bekijk de flash versie.