ALBLASSERDAM – Minstens zeven inbraken zijn in de nacht van dinsdag op woensdag 27 juli in Alblasserdam en Kinderdijk gepleegd. Of de inbraken met elkaar te maken hebben, is nog niet met zekerheid te zeggen, maar is wel waarschijnlijk. Volgens de recherche van de politie gaat het om een professioneel gezelschap dat heeft huisgehouden in het Damdorp. Dat is bijvoorbeeld af te leiden aan hoe het slot is opengemaakt en hoe de deuren zijn geforceerd. De totale schade wordt op enkele duizenden euro’s geschat.

In Alblasserdam werd Delifrance in het Makado opengebroken, waarna er geld werd meegenomen. Bij de buren hiervan, de Makado Bar, werden de verkeerde deuren opengemaakt, waardoor de inbrekers in de verwarmingsruimte terecht kwamen. Bij dit pand ontstond alleen schade.

Verder werd er bij een bedrijf op het Nieuwland Parc, bij bloemist Bonne Fleure aan het Cortgene en bij boekhandel de Schuilplaats aan de Plantageweg ingebroken, dan wel geprobeerd in te breken. Hier werd vooral geld buit gemaakt.

Tot slot sloegen de onbekenden toe bij Restaurant / Grand Café Buena Vista aan de Molenstraat in Kinderdijk en bij het naastgelegen pand Windkracht vier. Bij Buena Vista bleef het beperkt tot een poging, maar in het andere pand werden sieraden en geld ontvreemd. Opvallend genoeg namen de inbrekers ook blikjes Red Bull, flesjes water en wat snoep mee.

De politie is woensdag een groot deel van de dag bezig geweest met sporenonderzoek. Of de inbrakengolf te maken heeft met het feit dat er die nacht een storing was in het communicatiesysteem van de politie, is niet bekend. “Dat weten we pas als we een verdachte hebben kunnen horen,” aldus een woordvoerster van de politie Zuid-Holland-Zuid.

 

Deel dit bericht via...