ALBLASSERDAM – Het skatepark bij de Vondellaan in Alblasserdam is de afgelopen weken opgeknapt en uitgebreid. Maandag 25 juli namen de skaters de zes nieuwe toestellen in gebruik. Zij zijn blij met de uitbreiding, maar zijn wat minder tevreden over de afwerking. Het materiaal zou net wat te ruw zijn en de platen van de toestellen iets te dik, waardoor vaart maken een lastige klus is.

Prof- skaters Ferdinant Fama en Luke Zwartbol hebben de toestellen maandag uitgebreid getest. Hun eerste ervaring is dat er nog wat aan de afwerking gedaan moet worden. “De randen zijn nog te hoog, waardoor je er òf tegen aan botst, of je een sprongetje moet maken waardoor je vaart mindert. Een goede oplossing zou zijn om het ijzer wat dunner te maken,” vertelt Ferdinant. Luke vult aan: “Natuurlijk zijn we super blij dat we zo’n parkje hebben, maar eigenlijk zou er inderdaad nog wat aan de afwerking gedaan moeten worden. Nu kun je door de randen je wielen breken of vallen en ook op de buizen zitten onregelmatigheden, waardoor de skates hard slijten en je uit balans raakt.”

Glad materiaal
Een ander verbeterpunt is volgens de jongens het materiaal waar de toestellen van gemaakt zijn. “Ze hebben gekozen voor ruwe vlakken. Mensen denken vaak dat dit veiliger is dan glad materiaal, maar dat is niet zo. Door het ruwe materiaal heb je meer lucht tussen je wielen en de ondergrond, waardoor je sneller wegglijdt. Glad materiaal had beter geweest,” aldus Ferdinant.

Tevreden
Al met al zijn de skaters wel tevreden met het nieuwe materiaal. Tijdens de officiële opening, die waarschijnlijk aan het einde van de zomervakantie plaatsvindt, hopen zij een leuke show neer te kunnen zetten, waarbij zij gewend zijn aan de nieuwe toestellen.

Timo
Het opknapproject werd gestart naar aanleiding van skater Timo, die 300 handtekeningen in zijn buurt had verzameld, omdat het park in huidige toestand te karig zou zijn. Deze werden overhandigd aan de Jeugd Gemeente Raad waarna een plan werd gemaakt. Behalve de skateonderdelen werden ook de voetbal -en basketbalfaciliteiten gerenoveerd en uitgebreid. De veranderingen worden betaald uit de pot van het renovatieproject Vondellaan.

 

 

De rand is volgens de skaters net iets te hoog.

Ferdinant in actie.

Skater Luke Zwartbol in actie.