ALBLASSERDAM – De politie heeft de afgelopen maanden bij een grootschalig onderzoek zeventien mensen opgepakt op verdenking van inbraken die zijn gepleegd in de Alblasserwaard. Bij de inbraken werden onder meer auto’s, sieraden, laptops, camera’s en navigatiesystemen buitgemaakt. De politie kwam de verdachten op het spoor, nadat inbrekers een auto in Alblasserdam achterlieten bij een mislukte kraak.

“Vorig jaar oktober zijn we met een woninginbraakteam van de politie aan de slag gegaan,” vertelt vertrekkend politiewoordvoerster Wilma Noordergraaf. “Dit achtkoppige team was nodig, omdat het aantal inbraken de laatste jaren snel opliep. Zeker tijdens de donkere dagen, was het vaak raak,” weet Noordergraaf.

Zeventien
Met het nieuwe team van de politie werd alles op alles gezet om de inbraken op te lossen. Eerst werden de inbraken in kaart gebracht en daarna werden buurtonderzoeken gehouden. Uiteindelijk heeft dit geresulteerd in zeventien aanhoudingen. Negen van hen zitten nog vast.

Veelkraker
Één illegale Marokkaan uit Utrecht schreef de meeste kraken op zijn naam. Deze man kan in verband worden gebracht met 32 inbraken en mogelijk nog eens 36 andere inbraken. Een aantal andere verdachten opereerde in teamverband en komen over het algemeen van buiten de provinciale grens.

Foto en tekst: Peter Stam.