Onderstaand evenement is afgelast en gaat dus niet door. Op een later tijdstip wordt een tweede poging gedaan.

ALBLASSERDAM – Zaterdag 9 juli wordt om 10.00 uur bij Het Wapen van Alblasserdam de aftrap gegeven voor een nieuwe fietsroute door Alblasserdam en omgeving. Onder het toepasselijke motto ‘Happen en Trappen’ kunnen mensen een tocht fietsen, waarbij zij onderweg bij vijf restaurants, vijf gangen kunnen nuttigen. Tijdens de dagvullende activiteit vormt het natuurschoon van de Alblasserwaard de rode draad. De vijf restaurants die tijdens de molenroute aangedaan worden zijn: Het Wapen van Alblasserdam (koffie en gebak), Café Restaurant de Krom (voorgerecht), Boerenklaas (soep), De Klok (hoofdgerecht), Het Wapen van Alblasserdam, (nagerecht).

Een arrangement Happen en Trappen kost 37,50 euro exclusief drankjes. De activiteit is geschikt voor zowel kleine als grote groepen. Het startschot wordt zaterdag door wethouder Sjoerd J. Veerman gegeven. Iedereen is van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn. Happen en Trappen is een landelijke formule waarbij 300 horecagelegenheden zich hebben aangesloten. Samen verzorgen zij 60 routes in heel Nederland.