ALBLASSERDAM – De gerenoveerde ophaalbrug bij Haven Zuid in Alblasserdam wordt woensdagmiddag 6 juli om 15.00 uur officieel weer in gebruik genomen. De brug is een belangrijk onderdeel binnen het project Haven Zuid. De toegankelijkheid van het gebied zal door de ingebruikname van de verbinding flink verbeteren. De brug is medegefinancierd door de Drechtsteden (Manden Maken programma) en de Europese Unie (EFRO).

De locatie waar ooit uitsluitend industrie te vinden was, transformeert stapsgewijs naar een verblijfsgebied en toeristisch overstappunt naar recreatieve plaatsen zoals Kinderdijk, Rotterdam centrum, de Biesbosch, Schoonhoven en Dordrecht. Volgens Ima Riksman, Projectsecretaris Haven Zuid  levert het project Alblasserdam niet alleen een prettiger woon- en werkklimaat op, het zal ook het toeristisch perspectief versterken in de regio. “De brug krijgt daarbij opnieuw een belangrijke functie in de ontsluiting van de haven, het centrum van Alblasserdam en naar de trekpleisters in directe omgeving.” Aldus Riksman.

Na de ingebruikname is er op deze site (waarschijnlijk) een uitgebreide videoreportage te zien, van hoe de brug is gerenoveerd.