KINDERDIJK – De beroemdste molens van de wereld staan in Kinderdijk, en één van de de mooiste manieren om daar te komen is via het water. Een van de boten die daar komt is de Nehalennia, die vaart vanaf de Boompjes in Rotterdam naar het Werelderfgoed Kinderdijk. Vanaf aanstaande zaterdag 2 juli kunnen bezoekers in de weekeinden van juli en augustus genieten van verhalenvertellers aan boord van de Nehallenia: ‘Verhalen terwijl u vaart’.

Twee acteurs van het Molentheater spelen verhalen voor de opvarenden. De vertellingen zijn geïnspireerd door de boeken van de Alblasserwaardse schrijver J.W. Ooms. De verhalen vertellen over de polders, de molens, de wind en het water. Naast de verhalen zingen de acteurs Oud-Hollandse liedjes, begeleid door onder andere een accordeon.

Het Molentheater is speciaal opgericht om de molens luister bij te zetten. Dit theater brengt ook speciale molen-voorstellingen. Bij de Bezoekmolen van Kinderdijk op zaterdagmiddag 2 juli (dat is ook de eerste maal, dat de vertellers meevaren met de Nehalennia) en op zaterdagmiddag 6 augustus. Prachtige voorstellingen in een nog veel mooiere omgeving.

De negentien molens van het Werelderfgoed Kinderdijk zijn wereldberoemd en hebben jarenlang gezorgd voor het drooghouden van de Alblasserwaard, ten zuidoosten van Rotterdam. Voor ruim driehonderdduizend bezoekers per jaar een reden om naar Kinderdijk af te reizen. Nu kan dat dus per boot, onder het genot van een hapje, een drankje, en een verhaal.

De Nehalennia vaart op zaterdag en zondag twee maal per dag heen en weer tussen Rotterdam (Boompjeskade, bij de Erasmusbrug aan de Noordzijde van de rivier). Hij vertrekt om 10:45 uur en om 14:15. De reis duurt zo’n drie uur.  In Kinderdijk blijft de boot ongeveer een uur liggen. Zie www.rebus-info.nl  voor meer informatie over de Nehalennia.