ALBLASSERDAM – Burgemeester Bert Blase, wethouder Peter Verheij en wethouder Sjoerd Veerman hebben vrijdag 24 juni samen met de leerlingen officieel de deuren van Brede School Het Palet aan de Van Eesterensingel 197 in Alblasserdam geopend. Dit deden zij met het doorknippen van een enorme strik die om het gebouw heen zat. Dominique van Vliet, bekend van musical en tv, verzorgde de presentatie tijdens de middag.

Het heeft jaren geduurd voordat het besluit viel op welke locatie de school gebouwd kon worden. Woonkracht10 realiseerde de bouw van Het Palet, in opdracht van het scholenbestuur en de gemeente. Het Palet is met een ‘brede school’ door de combinatie van basisonderwijs met voorzieningen als naschoolse opvang, multifunctioneel speellokaal, zelfstandige werkplekken en een peuterspeelzaal.